لانولین

لانولین

لانولین

لانولین lanolin نوعی موم بدست آمده از غدد چربی پشم حیوانات بویژه گوسفند می باشد. لانولین با نام های چربی پشم نیز شناخته می شود اما با این حال فاقد گلیسیرید و چربی بوده و از خانواده ی موم ها می باشد. موم های طبیعی مانند موم بیزوکس (از لانه زنبور) و لانولین (از پشم) استرهای اسیدهای “چرب” فقط حاوی یک گروه الکل (OH) هستند.
لانولین مورد استفاده انسان از نژاد گوسفند خانگی است که مخصوص پشم آنها پرورش می یابد. از این ماده و مشتقات آن در محافظت، درمان و زیبایی پوست انسان استفاده می شود.

این محصول در تولید انواع محصولات آرایشی، بهداشتی و دارویی (کرم ها و پمادها) استفاده می شود. برای خرید خرد یا عمده لانولین با ما تماس بگیرید.

لانولین چیست؟

لانولین ماده ای موجود در پشم حیوانات است که برای حفاظت از پشم، نرم کردن آن و محافظ در برابر نابسامانی‌های آب و هوا و محیط زیست است. گوسفندان در طول زندگی خود به طور طبیعی چربی تولید می کنند که در پشم گوسفند ذخیره می شود. که مقدار لانولین موجود در پشم حدود 10 درصد از وزن پشم گوسفند را تشکیل می دهد.
البته لانولین تنها در پشم گوسفند نیست و در بسیاری از حیوانات یافت می شود. بسته به نوع حیوان و نوع چربی منتشر شده از پشم آن لانولین های مختلفی تولید می شود. نوع حیوان و پرورش آن نقش به سزایی در کیفیت لانولین ایفا می کند.

خصوصیات شیمیایی و فیزیکی لانولین

خواص فیزیکی و شیمیایی لانولین
  • نام های دیگر: زرده پشم، موم پشم، چربی پشم (wool yolk, wool wax, or wool grease)
  • فرمول شیمیایی لانولین: مانند بسیاری از محصولات طبیعی، این مادهاز نظر ترکیب پیچیده و متغیر است. یک درجه خلوص بالا از لانولین عمدتا از استرهای مومی زنجیره بلند (حدود 97٪ از نظر وزنی) تشکیل شده است و باقی مانده آن الکل ها، اسیدها و هیدروکربن ها هستند.
  • شکل ظاهری: بصورت مومی و رنگ سفید تا زرد
  • انحلال پذیری : انحلال پذیری در اتر،کلروفرم، بنزن به میزان کم. در اتانول حل می شود و در آب نامحلول
  • دمای ذوب: 38-42 درجه سانتی گراد
  • نقطه اشتعال: نقطه اشتعال موم 209 درجه سانتیگراد
  • ماندگاری: برای جلوگیری از اکسیداسیون لانولین می توان از هیدروکسی تولوئن بوتیل به عنوان یک آنتی اکسیدان استفاده کرد. قرار گرفتن این ماده در معرض حرارت باعث تیره شدن رنگ آن، بی آبی و ایجاد بوی تند و زننده شود.
تماس با مواد شیمیایی مهدی

نحوه تولید لانولین

قیمت لانولین

لانولین خام حدود 5-25٪ از وزن پشم تازه شاخ شده را تشکیل می دهد. پشم یک گوسفند مرینو در حدود 250-300 میلی لیتر چربی پشم قابل بازیابی تولید خواهد کرد
در ابتدا برای تولید آن، پشم را در آب داغ با مواد شوینده مخصوص شستشوی پشم برای از بین بردن آلودگی ، چربی پشم (لانولین خام) ، مواد افزودنی (نمک های عرق) و هر چیز دیگری که به پشم چسبیده است شستشو می دهند. چربی پشم در طی این فرایند شستشو به طور مداوم توسط جداکننده های سانتریفیوژ برداشته می شود، که آن را در ماده ای مومی ذوب شده در دمای تقریبا 38 درجه سانتیگراد (100 درجه فارنهایت) متمرکز می کند.

در زیر ویدئو نحوه تولید لانولین را بطور مختصر مشاهده می کنید.

کاربرد

  • نرم کننده و مرطوب کننده: بعنوان نرم کننده در لوسیون ها و لوازم در صنایع آرایشی بهداشتی; لانولین تا دو برابر وزن خود ، آب را در ساختارش نگه دارد که موجب شادابی بهتر پوست و رفع یا کمتر شدن چین و چروک پوست های صورت شود.
  • محصولات ضد پیری: لانولین در فرمولاسیون محصولات ضد پیری، در واقع این ماده کمک می‌کند تا سلول‌های مرده‌ی پوست سقوط کنند و به پوست کمک می‌کند تا آب بیشتری داشته باشد.. این ماده از شیارها و چین و چروک‌ ظریف پوست کم میکند.
  • صنعت: فروش لانولین در ساخت روانساز ها و رنگ های ضد خوردگی
  • صنایع دارویی: استفاده از لانولین در داروهای درمانی جهت محافظت از پوست، زخم و عفونت نوک سینه، درمان سوختگی‌های پوست ناشی از تابش خورشید، استفاده در پمادها
کاربردهای لانولین

مضرات و عوارض لانولین

استفاده از لانولین ممکن موجب حساسیت در افرادی شود که به پشم گوسفند آلرژی دارند. البته تنها 1.7 درصد از 2500 فرد آزمایش شده، عوارض آلرژی نسبت به این ماده را از خود نشان دادند.

پرسش و پاسخ

قیمت لانولین چقدر است؟

بدلیل عدم ثبات در بازار مواداولیه برای خرید و یا اطلاع از قیمت لانولین با شماره 02133911310 تماس بگیرید.

از کجا لانولین بخریم؟

برای خرید لانولین در مقادیر کم و یا عمده می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. مواد شیمیایی مهدی به عنوان یکی از تامین کنندگان محصولات شیمیایی کشور ارائه دهنده این محصول بصورت خرد و عمده می باشد.

تفاوت وازلین و لانولین در چیست؟

لانولین خاصیت انسداد اضافی (نگهداری رطوبت در پوست ) بیشتری نسبت به وازلین دارد. اما اگر شما نسبت به این ماده حساسیت دارید بهتر است از وازلین، موم بیزوکس، روغن نارگیل و یا شی باتر استفاده کنید.

عوارض لانولین برای پوست چیست؟

در افرادی که نسبت به پشم حساسیت دارند موجب خارش و قرمزی پوست می شود. عوارض دیگری نسبت به مصرف آن گزارش داده نشده است. این ماده برای افرادی که حساسیت ندارند فواید بسیاری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخشهای موردنیاز علامتگذاری شده اند

WordPress Theme built by Shufflehound.